Γιώργος Μόραλης-Πέγιος
Οικονομολόγος-Μηχανικός Λογισμικού
Εκπαίδευση

2009-2011

Master of Science in «Μ.S.c in Wireless Communication Systems”  Brunel University U.K.  (thesis: «Multi-user framework on portable mobile devices using J2ME»)

2004-2006

Πτυχίο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας με βαθμό 7,68

1999-2003

Πτυχίο Α.Τ.Ε.Ι Σερρών Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας , τμήματος Λογιστικής με βαθμο 7.1

1998

Απολυτήριο Ενιαίου Λυκείου

Γλώσσες

Ελληνικά
Αγγλικά(First Certificate of English, Cambridge University , IELTS 6 )

Προϋπηρεσία

2007-2015  Ελεύθερος επαγγελματίας – Προγραμματιστής

Έχω μια μικρή εταιρεία που χρησιμοποιώ για την ανάπτυξη λογισμικού για ανεξάρτητους πελάτες. Τo περισσότερo από λογισμικό μου είναι γραμμένο σε Java και C/C + +. Το φάσμα των προγραμμάτων περιλαμβάνει αποθήκη  με  Barcode σάρωση, διαχείριση ξενοδοχείων, ένα πρωτότυπο client / server πρόγραμμα για το internet καφέ και διάφορες ιστοσελίδες. Όλα τα παραπάνω είναι διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος.

2007-2015   Εκπαιδευτής στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Τα Τελευταία οκτώ χρόνια δουλεύω ως εκπαιδευτής στο ΙΕΚ Ακμη. Τα μαθήματα που   διδάσκω είναι . Προγραμματισμός Java, Δίκτυα υπολογιστών , Opengl.

2008-2015   Προγραμματιστής του JPCSP. (Java 1.6 PSP emulator)

Πάντα αναρωτιόυμουνα πόσο καλή μπορεί να είναι η Java σε σχέση με την C/C++. Η γενική ιδέα γύρω απο την Java και πόσο  μη αποτελεσματική μπορεί να είναι σε σχέση με την C/C++ υπήρξε η βασικός σκοπός αυτού του προγράμματος. Μετά απο ένα χρόνο συνεχούς ανάπτυξης και με την βοήθεια αρκέτων προγραμματιστών o JPCSP είναι ένας απο τους καλύτερους PSP εξομοιωτές. Είναι ανοικτού κώδικα και χρησιμοποιεί αρκετές τεχνολογίες της java όπως bytecode , jogl Opengl και την βιβλιοθήκη Swing. Είμαι ακόμα ενεργός προγραμματιστής στο συγκεκριμένο project και για να πάρετε μία ιδεα για την εξέλιξη του προγράμματος μπορείτε να επισκεπτείτε την σελιδα μας στο  (www.jpcsp.org).

2010 – 2011 Lecturer στο AMC college (www.metropolitan.edu.gr)

Καθηγητής στο Μητροπολιτικό κολλέγιο θεσσαλονίκης , στο οποίο δίδασκα Δίκτυα Ι , Δίκτυα ΙΙ και προγραμματισμό Ι

Φεβρουάριος 2014 – Σεπτέμβριος 2014 – Εξωτερικός συνεργάτης ORBIS A.E. ( www.orbis.gr)

Προγραμματιστής για την εταιρία Orbis A.E με κύριο αρμοδιότητα την συγγραφή REST client σε javafx για την ανάκτηση στοιχεία συνταγών απο την ΗΔΙΚΑ και την δημιουργία προγράμματος αυτοματικοποίησης web browser για αυτόματη συμπλήρωση web φορμών στον site της ηδίκα.

2006-2008   Προγραμματιστής, Dot Red Games Ltd, Edinburgh (www.dotredgames.com)

Το πρόγραμμα αφορούσε την ανάπτυξη μίας εξελιγμένης πλατφόρμας για casual games
(Dot Red Engine (©) (DRE) ) χρησιμοποιώντας την java 1.6 και την C για πιο πολύπλεκες διαδικασίες όπως Τεχνητή Νοημοσύνη , OpenlGl , OpenAl, SQL. Η συμμετοχή μου στην DRE αφορούσε:
•    Σχεδίαση και υλοποίηση βάσης δεδομένων σε SQLite για τις ρυθμίσεις,βαθμολογία και δημιουργία προφίλ χρήστη.
•    Σχεδίαση και υλοποίηση βασης δεδομένων σε MySQL για το online σύστημα βαθμολογίων
•    Υλοποίηση της πρωτότυπης έκδοσης του OpenAL για την μηχανή
•    Υλοποίηση του συστήματος δικτύωσης για multiplayer gaming στηριζόμενο στην τεχνολογία TCP/IP client/server.

Στην διαρκεια της ενασχόλησης μου με την μηχανή , ένα εμπορικο παιχνίδι αναπτύχθηκε πάνω σε αυτην. Το Crazy space αποτέλεσε αποτέλεσμα ενασχόλησης 5 ατόμων στα γραφικά και στο προγραμματισμό του παιχνιδιου. Το προϊον εφτασε ακόμα και στον τελικό του διαγωνισμού  CGA Innovative Conference 2007 στο Κίεβο και απέσπασε πολύ καλές κριτικές.
Μπορείτε να κατεβάσετε το demo του παιχνιδιού με Opengl,OpenAL στην σελίδα μας
www.dotredgames.com/crazyspace.php

2001-2005   Προγραμματιστής του PCSX2 (εξομοιωτής    playstation 2 gia pc) (www.pcsx2.net)

Ο pcsx2 αποτελεί έναν αρκετα εξελιγμένο playstation 2 εξομοιωτη. Στην διάρκεια της ενασχόλησης μου με αυτον , ήμουν υπεύθυνος για την συγγραφη του διερμηνέα (interpreter)  του κεντρικού επεξεργαστή του ps2 , που αποτελείται απο τον MIPS R5900 , τον FPU  και ενός αρκετά εξελιγμένου επεξεργαστή διανυσμάτων. Ακόμα ασχολήθηκα με το WIN32 API και αρκετές ακόμα πτυχές του προγράμματος. Η ομάδα μας αποτελούνταν απο 10 ενεργούς προγραμματιστες που επικοινωνούσαν μέσω συστήματος CVS. Το πρόγραμμα είναι ακόμα ενεργό , αν και η ομάδα που ασχολείται πλέον με αυτό δεν είναι η αρχική ομάδα ανάπτυξης. Περισσότερες πληροφορίες στο www.pcsx2.net

1999-2002   Προγραμματιστής του PCSX (Εξομοιωτής playstation )   

O pcsx ήταν η πρώτη μου απόπειρα στην εξομοίωση. Η ομάδα αποτελούνταν απο 4 ενεργούς προγραμματιστες και η ενασχόληση μου με αυτόν αφορούσε την συγραφή του διερμηνέα του βασικού επεξεργαστή (R3000A) και την ανάπτυξη του συστήματος ήχου. Το πρόγραμμα είναι ακόμα διαθέσιμο στο www.pcsx.net.

Γιώργος Μόραλης-Πέγιος